Home Verkopen Zo maak jij jouw huis of appartement verkoopklaar

Zo maak jij jouw huis of appartement verkoopklaar

29 november 21
2 min. leestijd

Ben jij van plan om jouw woning te verkopen? Dan wil je uiteraard dat deze snel en aan een scherpe prijs verkocht wordt. Om jouw kansen op een vlotte verkoop te vergroten, is het belangrijk om je woning zo goed mogelijk voor te bereiden op bezoekers of een fotograaf. Lees hier hoe je aan de slag gaat.

 

1. Poetsen en opruimen

De eerste tip spreekt voor zich: zorg ervoor dat je jouw huis of appartement een grondige poetsbeurt geeft voor je bezoekers langskomen. Een nette woning maakt uiteraard een veel betere indruk dan een slecht onderhouden woning.

 

2. Schade herstellen

Zijn er nog klusjes of herstellingen die dienen te gebeuren die je maar bleef uitstellen? Dan is het nu de moment om de handen uit de mouwen te steken. Maak een prioriteitenlijstje op en werk deze stap voor stap af.

Zou is jouw woning in topvorm voor de nieuwe bewoners en zullen ze je zeker dankbaar zijn. Als er toch gebreken zijn die niet opgelost kunnen worden, communiceer hier dan gewoon eerlijk over.

 

Interieur-planten

3. Je interieur (re)stylen

Je zal het vast al wel zelf gemerkt hebben: stijlvol ingerichte ruimtes scoren meteen bij potentiële kopers of huurders.

Als je dat tikkeltje extra moeite wil doen voor je verkoop, kan je overwegen om je woning anders te gaan indelen zodat deze nog meer in de smaak valt. Zo kan je ruimtes nog ruimer laten lijken, spelen met lichtinval en positieve punten benadrukken.

Zorg er dus bijvoorbeeld voor dat je mooie vloer niet verborgen zit onder een tapijt, dat je de gordijnen opentrekt en dat je meubels in harmonie zijn met elkaar.

Verder kan je:

    • Kabels wegwerken zodat ze niet zichtbaar zijn;
    • Spullen van kinderen of huisdieren netjes opbergen;
    • Planten plaatsen voor nog meer gezelligheid.

4. Persoonlijke voorwerpen opbergen

Naast bovenstaande technieken raden experten sterk aan om persoonlijke voorwerpen zoals foto’s, kledij, medicatie, enzoverder op te bergen wanneer er bezoek over de vloer komt. Dit geeft de bezoeker een neutralere kijk op het pand. Van zodra je woning bezichtigd of gefotografeerd is, kan je alles weer terugplaatsen.

 

5. Kwalitatieve beelden publiceren

Als je voor de publicatie van je woning de nodige voorbereidingen hebt getroffen, heb je er natuurlijk alle baat bij om aantrekkelijke en kwalitatieve beelden te maken. Dit kan in de vorm van foto’s of video’s. Net zoals de kleren de man maken, maken de beelden het pand.

Bij The Housing Company maken we gebruik van de nieuwste technologieën voor het maken van virtuele rondleidingen van onze panden. Zo krijgen potentiële bezoekers een exclusieve kijk achter de schermen én verloopt de verkoop van een woning op een uiterst efficiënte manier.

 

Jouw woning verkopen met The Housing Company

Wil je samen met ons je woning verkopen? Laat het ons weten.

Contacteer ons