Home Vastgoednieuws Investeren in vastgoed: waarom is het zo interessant?

Investeren in vastgoed: waarom is het zo interessant?

20 mei 22
2 min. leestijd

Staan je centen vast te roesten op je spaarrekening? Zonde! Laat je spaargeld iets opbrengen door te investeren in vastgoed. Ontdek in dit artikel welke voordelen deze investeringsvorm jou te bieden heeft, zowel nu als in de toekomst.

De waarde van vastgoed blijft stabiel (of stijgt)

In tegenstelling tot aandelen op de beleggingsmarkt, heeft vastgoed een vaste waarde. De afgelopen jaren zien we zelfs een stijging in de waarde van vastgoed. Een woning die je nu koopt, kan op termijn tot wel 3% stijgen in waarde. Hoe je het ook draait of keert, je maakt altijd winst.

Vast maandelijks inkomen

Hoewel de aankoop van een woning flink wat geld kost, verdien je het ook snel terug wanneer je het verhuurt. Doordat een huurder elke maand een vast huurbedrag betaalt, in jij geld om je lening af te betalen.

Zodra die lening is afbetaald, heb je geen kosten meer en wordt het huurbedrag een extra inkomen bovenop je gewone inkomen.

Zorgeloos pensioen

Dat vast maandelijks inkomen is natuurlijk ook heel interessant op latere leeftijd. Wanneer je een of meerdere panden verhuurt, blijf je een inkomen hebben, ook wanneer je stopt met werken.

Veel mensen moeten het met een klein pensioentje doen. Als investeerder daarentegen, kan je gerust op beide oren slapen.

Heb je interesse in het kopen van een pand? Ontdek ons brede aanbod panden die te koop staan in de regio Brussel en Leuven. Wil je je pand later verhuren? Laat het verhuurbeheer aan ons over en maak je nergens nog zorgen over.