Home Hellekensstraat

Hellekensstraat

Hellekensstraat 55, 2200 Herentals

WIE ZIJN WIJ?

De Bouwgroep, Meeus projectontwikkeling: wat moeten wij ons daar bij voorstellen?

Vereniging van kleine aannemers en diverse vakmensen in de bouw met hetzelfde motto: betere kwaliteit, betere service voor een betere prijs. Wij zijn gespecialiseerd in LSF super geïsoleerde staalskeletbouw. Light steel framing.

Wat is staalskeletbouw?
Staalskelet is zeer sterk, de skeletten worden computer gestuurd vervaardigd tot op een 100ste mm nauwkeurig. Geen risico op fouten of scheve muren enz. de woning kraakt niet, geen contactgeluiden, rot niet enz.. De eerste wolkenkrabber werd gebouwd in staalskelet in 1885.

Is het ontwerp van de woning vrij zoals bij een traditionele bouw?
Ja, beter nog, voor een gunstigere prijs biedt staalskelet meer architecturale mogelijkheden. Staalskelet maakt grote overspanningen en overstekende bouwlagen mogelijk zonder een aanslag te plegen op je budget. Er worden zelfs scholen, ziekenhuizen en grote appartementsgebouwen in opgetrokken.

Is het uitzicht van de woning in staalskelet hetzelfde als die bij een traditioneel gebouwde?
Ja, er is geen verschil te merken. Een gevel in crepi komt zelfs voordeliger uit dan bij een traditionele bouw.

Is er een verschil in isolatie tussen een traditioneel gebouwde woning en een woning in LSF staalskelet?
Onze woningen zijn standaard “BEN-woningen” en komen dus in aanmerking voor de premie (voorlopig althans).
Wil je een stap verder zetten en kiezen voor een passiefwoning (met recht op een nog hogere premie) dan zal de geringe meerprijs je aangenaam verrassen.

Is er een groter risico op koudebruggen bij een dergelijke hoge isolatie?
Nee. Bij de staalskeletbouw zijn er een pak minder risico’s op koudebruggen. Doordat de skeletten tot op een honderdste mm nauwkeurig passen, is de luchtdichtheid perfect. Standaard wordt er ook op de verdiepingen een chape voorzien zodat er een grotere massa ontstaat. Die massa zorgt niet alleen voor een goede geluidsisolatie, maar ook voor een grotere thermische inertie. 

Waarom is de inertie belangrijk?
Daardoor blijft de binnentemperatuur veel constanter, wat het comfortgevoel in de woning verhoogt.

Is een staalskeletbouw duurzaam? Is dit wel ecologisch?
Ja, door de sterkte van de constructie gaat die veel langer mee met een kleinere ecologische voetafdruk tot gevolg. Is makkelijk om te verbouwen, aan te bouwen en te renoveren. Aan het einde van de levensduur kan de staalskeletbouw ook nog eens gerecycleerd worden.

Is een staalskeletwoning sneller woonklaar?
Ja, voor een ruwbouw winddicht kan dit in minder dan 10 dagen en voor sleutel op de deur tussen de 12-15 weken ipv 8 maanden of meer voor een traditionele woning. De ruwbouw gaat veel sneller, weinig of geen weerverlet, doordat alles tot op een honderste mm nauwkeurig gemaakt wordt, kunnen de ramen perfect op voorhand in productie gaan en dus geplaatst worden met de opbouw van het staalskelet. Dit garandeert nog een betere luchtdichtheid en een verminderd risico op koude bruggen. Het “droogbouw systeem” zorgt er voor dat de woning niet meer moet uitdrogen met als resultaat, direct een gezond en aangenaam binnenklimaat. Men kan dus direct schilderen en/of behangen.

Kunnen er ramen met hoog rendementsglas geplaatst worden?
Ja, al onze woningen zijn standaard voorzien van ramen met HR beglazing.

U zal echter nog met een pak meer vragen zitten. Twijfel dus niet om ons vrijblijvend te contacteren zodat we u kunnen informeren wat hedendaags bouwen inhoudt. Ook kan u na afspraak gerust eens een kijkje komen nemen naar onze huidige werven.

Voor meer info contacteer ons vrijblijvend 

 

Ref. 3326623

Interesse in dit pand? Bel ons op 016 58 52 33

Stuur een e-mail Ontvang updates
Neem contact op
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.